Sağlıklı Ve Düzgün Bir Bronzlaşma İçin Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Vücudumuzun D vitamini üretmesi için güneşe ihtiyacı vardır.Ama her şey'de olduğu gibi bunun da fazlası zararlı  bazı araştırmalara göre,vücudumuz güneşli günlerde daha fazla serotonin hormonu salgılıyor. Serotonin vücudumuza mutluluk  hormonu salgılaması için gerekli,D vitamini ise güçlü ve sağlıklı kemikler,kaslar ve dişler için gerekli.



Vücudumuz için uygun miktarda ne kadar güneş ışığının gerektiğine dair bir yanıt yok.
Günün her hangi bir anına,yılın her bir gününe özel faktörlere bağlı olabilir.
Açık tenli kişilere yaz mevsiminde 20 dakikalık bir güneşlenme D vitamini için yeterli olurken,Koyu tenli kişilerde ise bu durum 6 kat daha fazla zaman alabiliyor.

Bilinçsiz bronzlaşma tehlikeli bir durumdur cildimizde cilt yanıkları oluştuğu zaman,cildimizde lekelenmeler, ben sayılarında artış,benlerin şekillerinde farklılaşmalar ve daha kötüsü cilt kanseri riskinde artış görünme olabiliyor.

Beyaz tenli biriyim bronzlaşma zor oluyor, düzgün bronzlaşma için ne yapmam gerek? Bronzlaşmak için günün hangi saatlerin de güneşe çıkmalıyım?


Peki sağlıklı bir bronzlaşma ve güneş ışığından yararlanmak için neler yapmalıyız?


Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bronzlaşmak için saatlerce güneşin altında yatmamıza gerek yok,
güneşlenirken bol bol su için.Güneşe çıkmadan önce ve güneşlendikten sonra, vücudunuza mutlaka iyi bir bronz koruyucu losyon sürün bu hem cildinizi nemlendiriyor hem de sizleri bronzlaşma dönemine hazırlıyor.İyi bir bronzlaşma istiyorsanız günün akşam saatlerinde örneğin 15:30 18:00 arası gibi güneşlenmeye çıkın.İyi bir güneş koruyucu krem kullanmaya özen gösterin güneş koruyucu krem kullanmak, sanıldığı gibi bronzlaşmaktan korunmak anlamına gelmez,aksine daha iyi ve sağlıklı bir bronzlaşmayı sağlar güneşin zararlı ışınlarından korur.