Kurban Eti Saklamanın Püf Noktaları
Kurban bayramında, kurban etini bozmadan saklayabilmek oldukça önemli. Bu yazımızda, eti iyi ve sağlıklı bir şekilde nasıl saklayabileceğiniz hakkında öneriler bulabilirsiniz.
Kurban Bayramında sık yapılan hatalardan biri etin dinlendirilmeden tüketilmesidir.
Uzmanlar kurban etini tüketmeden önce 36 saate kadar dinlendirilmesinin önemli olduğunu söylemekte. Peki sofraları süsleyen kavurmaları yedikten sonra kalan kurban etlerini nasıl muhafaza edebiliriz? Kurban etlerini derin dondurucuya koymadan önce bunlara dikkat etmeniz gerekli.
Sağlık Bir Şekilde Kurban Eti Saklama Önerileri
- Etler için derin dondurucunuz da özel bir yer açmalısınız.
- Kurban etini en az 5 saat serin bir ortamda dinlendirmeden derin dondurucuya
koymayın. Bu durum kurban etlerinin çabuk bozulmasına sebep olur.
- Kurban etlerini rahatça ve düzgünce işlemeniz için bıçaklarınızı bileyin.
- Kurban etlerini saklamak için kullanacağınız buz dolabı poşetlerini iyi seçin.
- Etleri doğrarken yemeklerde kullanacağınız şekilde doğrayın.
- Kurban etinin fazla yağlı kısımlarını kıyma için ayırmanız, yemeklerinizde
kullanmak için size kolaylık sağlar.
- Gerdan etini kemikli şekilde parçalayıp saklayınız.
- Kurban etlerini tüketeceğiniz miktarda poşetleyip saklayınız.
Böylece kurban etini kullanacağınız zaman, eti tekrar derin dondurucuya koymak zorunda kalmamış olursunuz. Derin dondurucudan çıkan çözülen etin, tekrar derin dondurucuya konulması ve dondurulması önerilmez.