Sarımsak Tozunun Faydaları Nelerdir? Sarımsak Tozu Nasıl Yapılır?

Bildiğimiz üzere sarımsak en iyi doğal antibiyotiktir. Bazı kişiler, sarımsağı ağır kokusu olduğu için tüketmekten kaçınırlar. Gündelik hayatta kokusu yüzünden tüketmekten kaçınılan sarımsak için, uzmanlar günde en az bir kez tüketilmesinin oldukça yarar sağladığını vurguluyor. Son zamanlarda kullanımı popüler haline gelen sarımsak tozunun da bir çok faydası bulunmakta. Özellikle steak ve diğer et türü yemeklere ayrı bir lezzet katan sarımsak tozu, Türk mutfağında oldukça vazgeçilmez hale gelmiştir. Yemeklerde baharat olarak kullanılan sarımsak tozunun bir çok faydası bulunuyor. Peki sarımsak tozunun faydaları neler? Sizler için sarımsak tozunun faydalarını araştırıp, bu yazımızda paylaşmak istedik.



Sarımsak Tozunun Faydaları



- Sarımsak tozu, kan basıncını dengeler ve ani tansiyon yükselmesini engeller.



- Damar tıkanıklığının önüne geçerek, kalp hastalıklarından korur. Sarımsak tozu
kolesterolü düzenler.



- Sarımsak tozu, iyi bir iltihap söktürücü özelliğine sahiptir aynı zamanda
idrar yolu enfeksiyonlarına da iyi gelir.



- Metabolizmanın düzenli çalışmasını sağlar. Yağ yakımını arttırır.




- Şeker hastalığına iyi gelir, insülini dengeler.



- Sarımsak tozu bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudu çoğu mikroptan korur ve hastalıkları engeller.



- Kemik sağlığına ve kemik gelişimine oldukça faydalıdır.



- Sarımsak tozu, kanser hücrelerinin üremesini engeller.




Sarımsak Tozu Nasıl Yapılır?



Sarımsak tozu kullanımının bir çok rahatlığı bulunuyor. Sarımsağı toz haline getirmek, sarımsağın çabuk bozulmasını engeller, bunun yanı sıra yemekler için kullanımda oldukça kolaylık sağlıyor. Sarımsak tozunu hazırlamak oldukça kolay. Marketten aldığınız sarımsakları, güzelce temizleyin ve 150 derecede 2-3 saat arası kurutun. Kuruyan sarımsakları, bir blender yardımı ile toz haline getirin. Büyük parçaların kalmamasına özen gösterin.