En Çok Yararlı 10 Meyve


Genellikle kış aylarında, grip olmamak için yemeye özen gösterdiğimiz meyvelerin sadece soğuk
algınlığı için değil,sağlığımız için her bir meyvenin bizlere bir çok farklı faydasının olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Yinede hatırlatma amacı ile sizlere her şeyin fazlası zarar diyerek aşağıda 10 meyvenin yararlarından bahsetmek istedik.



AVOKADO                                               

Kabıza karşı etkili, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır.
Kalp ve damar hastalıkları için çok iyi bir doğal ilaçtır.
İçerdiği doymamış yağ asitleri kolesterolün yükselmesini önüne geçer
Avokado, vücutta toksit maddeleri etkisiz duruma getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder.
Böylece yaşlanma sürecini yavaşlatıp hastalıklara yakalanmama da iyi bir rol oynar.
İçinde bulunan protein, mineral ve vitaminler çocukların ve hamile kadınların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir
Avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ  metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar.

                                             
NAR

Nar vücudumuzu gribe karşı koruyan iyi meyvelerden biridir,nar suyu yüksek tansiyona iyi gelir ve düşürür.
Gebelik döneminde anne ve bebeğin  potasyum,kalsiyum,folik asit,c vitamini,demir ve lif gibi ihtiyaçlarını karşılar.
Nar kabuğunun suyu ile cild yıkandığında ise cildi temizleyip ölmüş deriyi yeniliyor.
Uzmanlar nar'ın  kalp sağlığına ve obeziteye iyi geldiğini de vurguluyor.

                                                                   

KİVİ

C ve E vitaminlerini en yüksek miktarda bulunduran meyvelerdendir
ciltteki kırışıklıkları azaltır vücudun kolajen üretimini arttırır,sivilceleri yok eder,cilde parlaklık kazandırır,saç dökülmesini önler
erken beyazlaşmanın önüne geçer ve yaşlanmayı önler.

                                                                     

KAVUN

Kalp ve damar sağlığını korur ve kalk krizi riskini azaltır,bağışıklık sistemini güçlendirir
astım hastalığına iyi gelir,yüksek tansiyonu düşür,stresi önler,beta-karoten ve A vitamini bakımından  zengin olması
göz sağlığını  korur,akciğere iyi gelir ve korunmasında büyük rol oynar, içerisinde bulunan lif tok tutar ve zayıflamaya
yardımcı olur.

                                                                     
KİRAZ

Antioksidan bakımından zengin bir meyvedir.
Kan şekerini dengeler,yağ yakıcı özelliğe sahiptir,felç geçirme riskini en aza indirir
cildi besler ve güzelleştirir,kas ağrılarına iyi gelir şişlik,iltihap ve ödemi yok eder,sindirim sistemine iyi gelir ve kolon kanseri riskini azaltır.

                                                                   

ELMA

A, B6, C, E ,K vitamini bakımından oldujça yüksek bir meyvedir.
Diş sağlığında önemli bir rol oynar
Alzheimer hastalığı riskini azaltır
Bağışıklık sisteminizi güçlendirir
Sağlıklı ve güzel bir cilt sağlar
Baş ağrısına ve uykusuzluğa iyi gelir.

                                                                     
MUZ

Zengin potasyum içeriğine sahip bir meyvedir,sigarayı bırakmaya çalısşanlara veya bırakanlara mutlaka tüketilmesi önerilir.
Kansere yakalanma riskini azaltır
Sinir sistemine iyi gelir
Çocukları astım hastalığından korur
Kas kramplarını önler
Sindirimi düzenler ve kabızlığa iyi gelir
Soğuk algınlığına karşı vücudu korur

                                                                   
PORTAKAL

Zengin C vitaminine sahip bir meyvedir.Kış aylarında vücudu soğuk algınlığına karşı dirençli tutar.
Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur
Kanser riskini azaltır beyin sağlığına iyi gelir
Kalsiyum açısından zengindir bu sayede kemik sağlını korur
Kalp krizi riskini azaltır kilo vermeyi kolaylaştırır ve yağ yakımında etkili bir rol oynar.

                                                                       
ŞEFTALİ

İçeriğinde her vitamini barındıran besin değeri yüksek bir meyvedir.
Sindirimi kolaylaştırır, bağırsaklarda ki şişkinliği giderir bağırsakları yumuşatır ve metabolizmayı hızlandırır
Kemikleri güçlendirir
Kilo vermede yardımcı olur
Kalbe iyi gelir
Böbrek taşının düşürülmesine yardımcı olur
Hasar gören dokuyu onarır
Kanı temizler damar tıkanmasının önüne geçer


                                                                     
KAYISI

A, B, C ve P vitaminlerince zengin bir meyvedir
Ağız içi yaralarının oluşumunu engeller
Vücudun elektrik seviyesini dengeler
Kanser hastalığına karşı riski azaltır
Kabızlığa iyi gelir
Kilo vermeyi kolaylaştırır ve cilt sağlığına iyi gelir