Malzemeler
250 gram tereyağ
150 gram fındık içi
1 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı süt
Baklavalık hazır yufka
Yapılışı
Eritilen tereyağ ile bor cam yağlanır. 1 adet yufka bor cama güzelce yerleştirilir.
Üzerine tereyağı sürülür ve bu işlem 20 adet yufkaya tek tek uygulanır.
20 adet yufka teker teker tereyağı sürüldükten sonra, en üstteki yufkaya fındıklar serpiştirilir.
Daha sonra ise fındıkların üzerine 1 adet yufka düzgünce yerleştirilir ve üzerine tekrar tereyağı sürülür.
Bu işlemde en baştaki gibi 20 adet yufkaya teker teker uygulanır. Hazırlanan tatlı bir bıçak yardımı ile karelere ayrılır.
En son kata kalan tereyağı güzelce sürülür ve 170 derece ısıda fırına konulur.
1 su bardağı su, 3.5 su bardağı süt ve 3.5 su bardağı şeker ile hazırlanan şerbet, tatlı piştikten sonra üzerine gezdirilip sunuma hazır hale getirilir.
Afiyet olsun