Köri Ne İşe Yarar? Körinin Faydaları Neler?

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz köri baharatının bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Hindistan yemeklerinde sıkça kullanılan köri, en çok  tavuk, et, makarna gibi yemeklere güzel ve farklı bir lezzet katıyor. Bu yazımızda köri ne işe yarar? körinin faydaları neler? gibi sorulara cevap bulabilirsiniz.




Köri, baharat olarak Güneydoğu Asya mutfaklarında en çok tercih edilen
bir baharat çeşidi olarak bilinmekte. Oluşumu ise, zencefil, zerdeçal ve sumak
gibi çeşitli baharatların bir araya gelmesiyle olmakta. Ülkemizde son zamanlarda
popüler haline gelen köri baharatı en sık, makarna, tavuk ve kırmızı et yemeklerinde
kullanılıyor. Yemeklere ayrı bir tat katan köri baharatının, insan sağlığı içinde
bir çok faydası bulunuyor. Peki körinin faydaları neler? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Körinin Faydaları Neler?



- Mideyi korur ve düzenli çalışmasını sağlar. Ülser ve reflü gibi hastalıklara iyi gelir.

- Hafızayı güçlendirir, Alzheimer hastalığını önler.

- Kanserli hücrelerin üremesini engeller.

- Sigara içenlerde, sigaranın etkisi ile alınmış olan zararları azaltır ve karaciğeri yeniler.

- Tok tutma özelliğine sahip olduğu için, zayıflamak isteyen kişiler için önerilir.

- Köri, vücuttaki yağı hızla yakar, metabolizmayı hızlandırır.

- Mide ve bağırsaklardaki gazı alır.